Овчарски пай с царевица
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г телешка кайма
1 ч лук, нарязан на кубчета
1 ч моркови, нарязани на кубчета
1 ч целина, ситно нарязана на кубчета
1 1/2 ч царевица, прясна или замразена
2 скилидка чесън, счукан
Сол на вкус
Пипер на вкус
1/2 ч.л. индийско орехче
225 мл телешки бульон
2 с.л. масло, смесено с
2 с.л. брашно
900 г картофи; сварени и намачкани
Масло
Запържете каймата до покафеняване. Добавете лука, морковите, целината, чесъна, солта, пипера и индийското орехче. Намалете огъня и оставете да къкри 10 мин. или докато зеленчуците поомекнат. Добавете телешкия бульон и оставете да заври. Прибавете достатъчно от запръжката с масло и брашно, така че да се получи гъст сос грейви, който да събере пълнежа. Изсипете в голяма плитка тава за печене и се охлажда. Покрийте месната смес в тавата с царевицата и след това с горещото картофено пюре. Загладете картофите равномерно, намажете повърхността с масло. Пече се на 160 градуса в продължение на 35-40 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ