Регистрация

Нискомаслен омлет за закуска

Автор:
Мария Ходжева
|
Дата:
22 Oct
|
Видяна:
671
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1/3 ч гъби, нарязани на филийки

1/4 ч зелен лук; нарязан

1/4 ч чушка, нарязана на кубчета

1/3 ч домати, нарязани

1/4 ч.л. сушен босилек

1/8 ч.л. сол

1/8 ч.л. пипер

225 г яйчен заместител

1/4 ч мляко, обезмаслено

1 с.л. маргарин, без мазнини

1/2 ч сирене, настъргано, без мазнини

85 г шунка, с ниско съдържание на мазнини

 

Начин на приготвяне:

Сгорещете незалепващ тиган на умерен огън. Добавете всички зеленчуци, гответе, като се разбърква в продължение на 2-3 минути или докато омекнат. Добавете босилека и шунката и гответе 1-2 минути или докато се сгорещи всичко. Отстранете от огъня и оставете настрана. В малка купа смесете яйчения заместител, млякото, маргарина, солта и черния пипер. Изсипете сместа в незалепващ тиган. Гответе, докато стегне и обърнете. Изсипете сместа с шунка и зеленчуци в едната половина на омлета; прегънете върху плънката. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта