Регистрация

Нискомаслено телешко

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
20 Dec
|
Видяна:
868
Оцени рецептата

Необходими продукти:

450 г телешко филе, нарязано на ленти

2 ч.л. джинджифил, пресен, настърган

1/4 ч.л. портокалова кора, настъргана

1/2 ч портокалов сок

2 с.л. балсамов оцет

2 с.л. соев сос

2 ч.л. царевично нишесте

1 с.л. сусамово олио

225 г зелен фасул, почистен

1/2 ч пресни соеви кълнове

1/2 ч целина, нарязана диагонално

1/2 ч сладка червена чушка, нарязана на ленти

3 ч кафяв ориз, сварен

 

Начин на приготвяне:

В голям затваряща се найлонова торбичка, смесете джинджифила, портокаловата кора, портокаловия сок, оцета и соевия сос. Затворете торбичката и разклатете хубаво. Добавете месото и оставете в хладилника за 30-45 минути. Извадете месото и добавете царевичното нишесте в оставащата марината. Затворете торбичката и разклатете хубаво. Сгорещете незалепващ тиган на умерено силен огън. Добавете месото и се разбърква за 5 минута. Извадете от съда. Поръсете тигана със сусамово олио. Добавете зеления боб, кълновете, целината и черния пипер и се разбърква 3 минути. Добавете месото и запазената марината и се разбърква още 2-3 минути. Поднесете върху ориз.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта