Немски хляб
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/2 ч масло
3/4 ч захар
1 ч царевично нишесте, разтворено в
1/4 ч вода, хладка
1 ч мляко (горещо)
2 яйца, добре разбити
2 1/2 - 3 ч брашно
1 1/4 ч галета
3 с.л. кафява захар
1 ч.л. канела
1/4 ч.л. сол
2 с.л. масло, разтопено
Разбийте на крем маслото и захарта, добавете попареното мляко и разбъркайте добре. Когато сместа е хладка, разбъркайте с разтворената мая, яйцата и брашното (използвайте повече брашно, ако е необходимо, за да се направи твърдо тесто). Разбийте сместа добре, покрийте и оставете да втаса на топло място около 1-1/2 часа или докато удвои обема си. Когато побелее, разбийте отново добре. Намаслете дълбок съд за пай и се поръсва леко с брашно. С лъжица, напълнете съда с тестото. Поръсете със следната смес: смесете галетата с разтопено масло, захар, сол и канела и се разбърква добре. Оставете да втаса за около 20 минути и се пече на 200С за 20 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ