Много вкусни пържени филийки с канелен сироп
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 голямо яйце
2 големи белтъка
3/4 ч обезмаслено мляко
2 с.л. захар
1 ч.л. екстракт от ванилия
1/4 ч.л. канела
1/8 ч.л. бакпулвер
8 филийки хляб
2 ч.л. растително масло
1 ч.л. масло
За сиропа:
1/2 ч захар
1/4 ч тъмен царевичен сироп
1/4 ч.л. канела
1/4 ч обезмаслено кондензирано мляко
В средно голяма купа, разбийте заедно яйцата, белтъците, млякото, захарта, ванилията, канелата и бакпулвера, докато са добре смесени. Сложете филийките хляб в голяма плитка тавичка и ги залейте със сместа с яйце; обърнете, за да се покрият равномерно. Натиснете парче восъчна хартия директно върху хляба, след това покрийте тавичката с найлоново фолио. Оставете в хладилника за една нощ.
На сиропа: В малка тенджера, смесете захарта, царевичния сироп, канелата и 1/4 ч вода. Оставете сместа да заври на средно-висока температура, като се разбърква непрекъснато. Оставя се да ври 2 минути. Сваля се от огъня и се разбърква с кондензираното обезмаслено мляко. Оставете да изстине и се прехвърля в малка каничка. (Сиропът може да се съхранява, покрит, в хладилник до 1 седмица, ако желае, затоплете преди сервиране.)
На филийките: Сгорещете 1 ч.л. масло и ½ ч.л. олио в тиган на средно -висока температура. Добавете четири от накиснатите филийки хляб в тигана и пържете до златисто от двете страни, 2 до 3 минути от всяка страна. Прехвърлете в чиния и дръжте на топло във фурната. Изпържете останалите филийки по същия начин, като се използват останалото масло и олио. Сервира се със сиропа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ