Регистрация

Много вкусни пържени филийки с канелен сироп

Автор:
Savatova
|
Дата:
19 May
|
Видяна:
881
Оцени рецептата

1 голямо яйце

2 големи белтъка

3/4 ч обезмаслено мляко

2 с.л. захар

1 ч.л. екстракт от ванилия

1/4 ч.л. канела

1/8 ч.л. бакпулвер

8 филийки хляб

2 ч.л. растително масло

1 ч.л. масло

За сиропа:

1/2 ч захар

1/4 ч тъмен царевичен сироп

1/4 ч.л. канела

1/4 ч обезмаслено кондензирано мляко

 

В средно голяма купа, разбийте заедно яйцата, белтъците, млякото, захарта, ванилията, канелата и бакпулвера, докато са добре смесени. Сложете филийките хляб в голяма плитка тавичка и ги залейте със сместа с яйце; обърнете, за да се покрият равномерно. Натиснете парче восъчна хартия директно върху хляба, след това покрийте тавичката с найлоново фолио. Оставете в хладилника за една нощ.

На сиропа: В малка тенджера, смесете захарта, царевичния сироп, канелата и 1/4 ч вода. Оставете сместа да заври на средно-висока температура, като се разбърква непрекъснато. Оставя се да ври 2 минути. Сваля се от огъня и се разбърква с кондензираното обезмаслено мляко. Оставете да изстине и се прехвърля в малка каничка. (Сиропът може да се съхранява, покрит, в хладилник до 1 седмица, ако желае, затоплете преди сервиране.)

На филийките: Сгорещете 1 ч.л. масло и ½ ч.л. олио в тиган на средно -висока температура. Добавете четири от накиснатите филийки хляб в тигана и пържете до златисто от двете страни, 2 до 3 минути от всяка страна. Прехвърлете в чиния и дръжте на топло във фурната. Изпържете останалите филийки по същия начин, като се използват останалото масло и олио. Сервира се със сиропа.





Виж още от категория "Закуска"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта