Регистрация

Мексиканска празнична касерола

Автор:
Жана
|
Дата:
20 Nov
|
Видяна:
671
Оцени рецептата

450 г телешка кайма

Сол и пипер на вкус

115 г настърган чедър

1 ч заквасена сметана

2/3 ч майонеза

2 с.л. лук, нарязан ситно

2 ч готов микс за палачинки

1/2 ч вода

2-3 зрели домата, нарязани на тънки филийки

3/4 зелена чушка, нарязана на кубчета

Червен пипер, по желание

 

Загряваме фурната до 190 градуса. Запържете, като разбърквате месото в голям тиган до кафяво. Отстранете излишната мазнина. Добавете сол и черен пипер на вкус и заделете. Смесете сиренето, заквасената сметана, майонезата и лука и зададете тази смес настрана. Смесете готовия микс за палачинки с водата, така че да се получи меко тесто. С набрашнени пръсти, притиснете тестото по дъното на намаслена правоъгълна тавичка за печене, като издърпате до половината от стените на съда. Подредете слой месо, резени домати и зелена чушка върху тестото. Изсипете сместа със заквасена сметана отгоре и се поръсва с червен пипер, ако ще използвате. Пече се непокрито, докато краищата на тестото са светло кафяви, 25 до 30 минути. Охладете за 5 мин. и нарежете на квадрати.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта