Меденки с грис
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
125 г масло
1/2 ч пудра захар
Кората на 1 портокал (настъргана)
1/2 ч царевично или фъстъчено олио
2 1/2 ч брашно
4т бакпулвер
1 1/2 ч фин грис
1 ч.л. канела
Щипка смлян карамфил
1/2 ч портокалов сок
Препечени сусамови семена или натрошени орехи
За сиропа:
1 ч вода
1 ч захар
1/2 ч мед
1 пръчица канела
2 ч.л.лимонов сок
Разбийте на крем маслото, захарта и портокаловата кора. Постепенно добавете олиото и продължете да биете на висока скорост, докато сместа се сгъсти с консистенцията на бита сметана. Пресейте брашното и бакпулвера два пъти и смесете с гриса и подправките. Постепенно се добавят към кремообразната смес, последователно с портокаловия сок. Когато се комбинират, омесете с ръка, до получаването на тесто. Оформете по 1 супена лъжица от тестото в овална форма и сложете в ненамаслена тавичка и завъртете леко с пръсти отгоре, така че да се получи връхче като на торпедо. Пече се в умерена фурна за 25 минути до златисто кафяво. Охлаждат се в тавичката. Сложете водата в тенджера и смесете със захарта над огъня, докато захарта се разтвори. Добавете меда, канелата и лимоновия сок и оставете да заври. Варете на умерен огън за 10 минути и извадете канелата. Докато сиропът ври, потопете сладките, по три наведнъж, след това извадете върху решетка, поставена върху чиния. Поръсете потопените сладки със сусам или нарязани орехи и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ