Регистрация

Меденки с грис

Автор:
адриана янкулова
|
Дата:
26 May
|
Видяна:
625
Оцени рецептата

125 г масло

1/2 ч пудра захар

Кората на 1 портокал (настъргана)

1/2 ч царевично или фъстъчено олио

2 1/2 ч брашно

4т бакпулвер

1 1/2 ч фин грис

1 ч.л. канела

Щипка смлян карамфил

1/2 ч портокалов сок

Препечени сусамови семена или натрошени орехи

За сиропа:

1 ч вода

1 ч захар

1/2 ч мед

1 пръчица канела

2 ч.л.лимонов сок

 

Разбийте на крем маслото, захарта и портокаловата кора. Постепенно добавете олиото и продължете да биете на висока скорост, докато сместа се сгъсти с консистенцията на бита сметана. Пресейте брашното и бакпулвера два пъти и смесете с гриса и подправките. Постепенно се добавят към кремообразната смес, последователно с портокаловия сок. Когато се комбинират, омесете с ръка, до получаването на тесто. Оформете по 1 супена лъжица от тестото в овална форма и сложете в ненамаслена тавичка и завъртете леко с пръсти отгоре, така че да се получи връхче като на торпедо. Пече се в умерена фурна за 25 минути до златисто кафяво. Охлаждат се в тавичката. Сложете водата в тенджера и смесете със захарта над огъня, докато захарта се разтвори. Добавете меда, канелата и лимоновия сок и оставете да заври. Варете на умерен огън за 10 минути и извадете канелата. Докато сиропът ври, потопете сладките, по три наведнъж, след това извадете върху решетка, поставена върху чиния. Поръсете потопените сладки със сусам или нарязани орехи и сервирайте.





Виж още от категория "Курабийки"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта