Регистрация

Маринован телешки език

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
16 Apr
|
Видяна:
684
Оцени рецептата

1,3 кг телешки език

1 л студена вода

2 ч.л. смес от следните подправки: канела, синапено семе, дафинови листа, бахар, семена копър, карамфил, джинджифил, пипер, кориандър, хвойна, индийско орехче и кардамон

5 скилидки чесън, нарязан

4 дафинови листа

3 с.л. сол

1 ч.л. аскорбинова киселина

 

Поставете месото в дълбока купа. Изсипете водата в друга купа. Добавете останалите съставки, разбъркайте добре и се изсипва върху месото; добавете достатъчно вода, за да го покрие. Покрийте плътно и оставете в хладилника. За най-добри резултати, се маринова в продължение на 19 дни. На всеки два дни обръщайте месото, като се използват дървени лъжици. Добавете малко вода, ако е необходимо. Накрая изхвърлете водата и измийте месото със студена вода.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта