Регистрация

Мариновано телешко по провансалски

Автор:
яна маринова
|
Дата:
20 Nov
|
Видяна:
1152
Оцени рецептата

114 г бекон

900 г телешки стек

2 скилидки чесън

2 с.л. фино нарязан пресен магданоз

1 щипка смлян карамфил

1 щипка бахар

3 с.л. червен винен оцет

2 1/2 ч червено вино

6 средно големи глави лук

6 средно големи моркова

Сол и пипер (на вкус)

3 с.л. олио

2 с.л. бренди

щипка мащерка

1 стръка магданоз

1 щипка розмарин

1 малък портокал

 

Нарежете месото на кубчета от по 5 см. Нарежете бекона на кубчета. Обелете и счукайте чесъна с една щипка сол върху дъска за рязане или с да преса за чесън; смесете с нарязания ситно магданоз, карамфила и бахара. Сложете месото в чиния и добавете винения оцет, виното и сместа с чесъна и подправките. Обелете и нарежете на тънки филийки една трета от лука и морковите, добавете към марината с малко сол и черен пипер. Мариновайте за поне 12 час, като обръщате от време на време. Обелете останалите лук и моркови, нарежете лука на четвъртинки, оставете морковите цели. Загрейте олиото в голям тиган, запържете нарязания на кубчета бекон и четвъртинките лук до златисто кафяво и изсипете в йенска тенджера. Извадете месото от маринатата, отцедете добре. Запържете месото в останалата в тигана мазнина и го добавете към лука. Изсипете течността от маринатата и зеленчуците в тигана и се разбърква добре, за да поемат цялата мазнина. Добавете целите моркови, брендито и зелените подправки. Нарежете кората от портокала и изстискайте малко сок от портокала и ги добавете към соса. Подправете соса с малко сол и черен пипер. Изсипете върху месото и лука и сложете капака на йенската тенджера. Пече се в средата на фурната на 180С за 2 1/4 часа. Поднесете топло.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта