Регистрация

Мариновани телешки шишчета

Автор:
margarita
|
Дата:
16 Apr
|
Видяна:
885
Оцени рецептата

680 г крехко говеждо, като филе

2 средни червени чушки

2 с.л. кориандър, семена

1/4 ч.л. червен пипер люспи

4 стръка мащерка, прясна или 1 ч.л. сушена

2 с.л. мед

4 с.л. кориандър, пресен, едро нарязан

2 глави червен лук

2 с.л. лимонов сок

1 ч.л. чесън, нарязан

1/2 ч.л. кимион

1/4 ч червено вино, сухо

2 с.л. зехтин

сол и черен пипер на вкус

 

Загрейте скара на дървени въглища или грила на фурната до 250 градуса. Ако използвате дървени шишчета, ги накиснете в студена вода до готовност за употреба. Нарежете месото на кубчета от по 2,5 см. Трябва да се получат 24 кубчета. Обелете и нарежете лука на 24 кубчета от по 2,5 см. Заделете кубчетата настрана, до готовност за употреба. Нарежете чушката и почистете от семената, отново на 24 еднакви парчета и оставете настрана. Смесете месото и останалите съставки в купа. Смесват се добре и се мариноват в продължение на 15 минути. Отцедете месото и набодете еднакви порции месо, лук и чушки на шишчетата. Заделете маринатата за намазване по време на печене. Изпечете на грил или върху скарата, като обръщате и мажете с маринатата, до готовност.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта