Маринована телешка плешка
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г телешка плешка
5 скилидки чесън
1/4 ч зехтин
1/4 ч винен оцет
1 с.л. сос Уорчестър
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. сушен босилек, натрошен
1/4 ч.л. пипер
Няколко капки лют сос
С помощта на нож, пъхнете равномерно скилидките чесън в месото. В купа, смесете олиото, оцета, соса Уорчестър, солта, босилека, черния пипер и лютия сос. Поставете месото в найлонова торбичка. Сложете в плитка тавичка. Полейте с маринатата и запечатайте торбичката. Мариновайте 6-8 часа или за една нощ в хладилник; като обръщате месото от време на време. Отцедете месото, заделете маринатата. Отстранете цялата влага с помощта на хартиени кърпи. Включете фурната на бавен огън. Сложете месото в тавичка. Покрийте. Изпечете до готовност. Мажете често с маринатата по време на печене. Подправете на вкус и махнете чесъна. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ