Регистрация

Люто-кисела супа

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
25 Jun
|
Видяна:
672
Оцени рецептата

8 сушени китайски гъби

8 ч зеленчуков бульон

8 резена джинджифил, обелен

1/2 лайм, обелен и нарязан на тънки парчета

4 с.л. сок от лайм

1 с.л. лимонов сок

2 с.л. соев сос

2 люти чушки

450 г твърдо тофу, нарязано на парчета

Кориандър, нарязан

 

Изплакнете гъбите, сложете ги в малка тенджера и покрийте с вода. Оставете да заври на силен огън и разбърквайте гъбите, за да се отстрани излишната мръсотия. Изхвърлете водата. Изплакнете. Отново покрийте гъбите с вода и оставете да заври, покрито. Оставете за 1 час. След това отцедете, отстранете жилавите стъбла, изцедете излишната вода и срежете на филийки или наполовина. Сложете бульона в голяма тенджера на силен огън и оставете да заври, добавете джинджифила и филийките лайм и варете в продължение на 2-3 минути. Намалете котлона и добавете лаймовия и лимонов сок, соевия сос и чилито. Оставете на слаб огън за 5 минути. Добавете тофуто и гъбите и оставете да къкри още 5 минути. Опитайте на вкус, за да проверите баланса на люто, кисело и сол - нито едното не трябва да доминира - и добавете още люти чушки, лаймов сок или соев сос, ако е необходимо. Сервирайте гарнирано със ситно нарязан кориандър.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта