Люто-кисела рибена чорба
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1/4 ч рибен сос + 2 ч.л.
1 ч.л. пресен корен джинджифил - настърган
1/2 ч.л. куркума
2 цели филета треска - по около 280 г всяко
2 стръка лимонова трева
1 средно голям домат, нарязан на четвъртинки
1/4 ч сок от лайм, прясно изцеден
1/2 ч.л. кора от лайм
1 малко чили чушле, нарязано на тънки ленти
2 големи стръка зелен лук
2 с.л. пресен кориандър
1 ч.л. бял пипер, прясно смлян
6 ч ориз, сварен - за предпочитане жасминов
5 ч вряща вода
В малка купа смесете две супени лъжици рибен сос, джинджифила и куркумата. Втрийте рибата от двете страни с тази смес и се оставя да престои 5 минути. В тенджера, сложете 5 чаши вода и лимоновата трева да къкри на умерена температура и след това оставете рибата да къкри за 4 мин. или докато просто се свари. Прехвърлете рибата в чиния да изстине леко. Отстранете кожата и нарежете на парчета от по 5 см. Сложете бульона отново да заври и добавете всички останали съставки, с изключение на рибата и оставете да къкри за 3 минути. Сложете парче риба във всяка чиния и изсипете топлата супа отгоре. Поднесете с жасминов ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ