Регистрация

Люти говежди пържоли

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
16 Apr
|
Видяна:
645
Оцени рецептата

3 сушени люти чушки

15 скилидки чесън - небелени

5 средни доматчета мексикански физалис (томатило) - обелени и изплакнати

Сол

1/4 чаена лъжичка захар

1 супена лъжица зехтин или растително масло

4 бр. (140 – 170 г) пържоли, почистени от видимите мазнини

1 средна глава бял лук - тънко нарязан

1/2 чаена лъжичка кимион

1/2 чаена лъжичка черен пипер

2/3 чаши телешки бульон

нарязан магданоз за гарнитура

 

Загрейте грила. Препечете лютите чушки в тиган на умерен огън за около 30 секунди. Накиснете сушените люти чушки в гореща вода за около 30 минути, след това ги подсушете и отстранете течността от накисването. Изпечете небеления чесън в тиган, като обръщате от време на време, докато омекне, за около 15 минути, охлажда се и се обелва. Изпечете доматчетата под грила за 5 минути, докато почернеят от едната страна, обърнете и повторете от другата страна.

В кухненски робот, пюрирайте доматчетата и соковете им, лютите чушки и три скилидки чесън на фино пюре. Опитайте и подправете със сол и захар. Заделете.

Загрейте олиото в голям тиган на умерен огън. Подсушете пържолите, поръсете със сол и подредете в тигана на един слой. Изпечете от двете страни, докато месото е със средна степен на готовност - 3 до 4 минути. Извадете в чиния. Добавете лука в тигана и гответе, като разбърквате често, докато покафенее, но все още е хрупкав, за около 5 минути. Добавете пюрето в тигана, заедно с кимиона, черния пипер и останалите скилидки чесън. Разбърквайте, докато се сгъсти, в продължение на няколко минути, след което добавете бульона и оставете да къкри за около 5 минути. Върнете месото в тигана и го оставете да се затопли за около 5 минути. Опитайте соса и добавете още малко сол и захар, ако е необходимо. С помощта на шпатула или решетъчна лъжица, прехвърлете пържолите в чиния за сервиране и полейте със соса, лука и чесъна отгоре. Поръсете с магданоз.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта