Люти говежди пържоли
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 сушени люти чушки
15 скилидки чесън - небелени
5 средни доматчета мексикански физалис (томатило) - обелени и изплакнати
Сол
1/4 чаена лъжичка захар
1 супена лъжица зехтин или растително масло
4 бр. (140 – 170 г) пържоли, почистени от видимите мазнини
1 средна глава бял лук - тънко нарязан
1/2 чаена лъжичка кимион
1/2 чаена лъжичка черен пипер
2/3 чаши телешки бульон
нарязан магданоз за гарнитура
Загрейте грила. Препечете лютите чушки в тиган на умерен огън за около 30 секунди. Накиснете сушените люти чушки в гореща вода за около 30 минути, след това ги подсушете и отстранете течността от накисването. Изпечете небеления чесън в тиган, като обръщате от време на време, докато омекне, за около 15 минути, охлажда се и се обелва. Изпечете доматчетата под грила за 5 минути, докато почернеят от едната страна, обърнете и повторете от другата страна.
В кухненски робот, пюрирайте доматчетата и соковете им, лютите чушки и три скилидки чесън на фино пюре. Опитайте и подправете със сол и захар. Заделете.
Загрейте олиото в голям тиган на умерен огън. Подсушете пържолите, поръсете със сол и подредете в тигана на един слой. Изпечете от двете страни, докато месото е със средна степен на готовност - 3 до 4 минути. Извадете в чиния. Добавете лука в тигана и гответе, като разбърквате често, докато покафенее, но все още е хрупкав, за около 5 минути. Добавете пюрето в тигана, заедно с кимиона, черния пипер и останалите скилидки чесън. Разбърквайте, докато се сгъсти, в продължение на няколко минути, след което добавете бульона и оставете да къкри за около 5 минути. Върнете месото в тигана и го оставете да се затопли за около 5 минути. Опитайте соса и добавете още малко сол и захар, ако е необходимо. С помощта на шпатула или решетъчна лъжица, прехвърлете пържолите в чиния за сервиране и полейте със соса, лука и чесъна отгоре. Поръсете с магданоз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ