Лимонова супа с праз и гъби
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За бульона:
7 ч вода
1 ч нарязан лук
2 стръка праз, само зелената част
4 стръка магданоз
1 голям стрък целина, нарязан
2 кубчета зеленчуков бульон
За супата:
2 с.л. зехтин
4 големи стръка праз, нарязани, само белите и светло-зелени части
2 средно големи репи; обелени и нарязани на кубчета
1 голям стрък целина, нарязан
2 дафинови листа
410 г консерва домати, нарязани
340 г гъби, нарязани на филийки
Сокът на 1 лимон
Сол и пипер (на вкус)
3 с.л. фино нарязан пресен магданоз
3 с.л. фино нарязан пресен копър
Препечени филийки, за поднасяне
Смесете всички съставки за бульона, оставете да заври и оставете да къкри за 30 минути. Оставете да престои и прецедете преди използване. Сгорещете олио в тенджера. Добавете нарязания праз и запържете леко над умерен огън, като се разбърква често, докато празът започне да поомеква. Добавете бульона, ряпата, целината и дафиновите листа. Оставете да заври, покрийте и оставете да къкри за 10 минути. Добавете доматите (включително сока) и гъбите, оставете да къкри още 15 - 20 минути. Подправете на вкус и свалете от огъня. Оставете супата да престои няколко часа или да се охлади и се съхранява в хладилник за една нощ. Преди да сервирате, стоплете добре, добавете магданоз и копър. По желание, поднесете с препечени филийки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ