Регистрация

Лесно телешко задушено

Автор:
radito
|
Дата:
19 Feb
|
Видяна:
788
Оцени рецептата

1,3 кг телешко месо, нарязано на кубчета

2 ч лук, нарязан на тънки филийки

3 ч телешки бульон

1 ч сухо червено вино

4 домата, обелени и нарязани

800 г консерва домати

2 ч моркови, нарязани на парчета

1 ч зелен боб

12 малки пресни картофа, обелени

Цял дафинов лист

Мащерка

Босилек

1 пакет сух сос грейви

1 пакет замразен грах

 

Загрейте голям тиган. Когато се сгорещи, добавете кубчета месо и ги запържете до кафяво от всички страни. Добавете лука и запържете леко, докато покафенее умерено. Добавете виното и деглазирайте тигана. Добавете бульона и доматите и смесете отново. Варете на средно-висока температура до кипене. Намалете огъня до слаб и оставете да къкри за около още 1/2 часа. Добавете картофите и варете в продължение на още един час. Добавете морковите и боба и варете, докато месото омекне. Поднесете върху ориз или спагети.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта