Лазаня
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 голяма глава червен лук, нарязан
1 ч.л. риган, сушен
450 г нетлъсто смляно говеждо месо
1/2 ч.л. черен пипер
450 г сладка италианска наденица
450 г рикота с ниско съдържание на мазнини
4 скилидки чесън, счукан
450 г моцарела, тънко нарязана на филийки
680 г доматен сос
170 г доматено пюре
1 ч настърган пармезан
1/2 ч сухо червено вино
16 широки кори за лазаня
1/2 ч вода
Напръскайте със спрей два големи тигана. Сложете каймата в единия, а наденицата в другия. Когато месото започне да променя цвета си, добавете 1/2 глава лук и чесън във всеки тиган. Запържете до кафяво. Когато и двата тигана са готови, изсипете съдържанието им в голям гювеч или йенска тенджера. Добавете доматения сос и пюрето, виното, водата, ригана, черния пипер и малко сол. Разбъркайте, покрийте и гответе за няколко часа. Сварете корите лазаня според указанията на опаковката. След като са готови ги изплакнете няколко пъти със студена вода, за да ги охладите. Подредете на кръст един слой лазаня в дълбок съд за печене, след това полейте с около 1/3 от соса, а след това 1/3 от рикотата и след това 1/3 от моцарелата. Повторете още 2 пъти. Най-отгоре поръсете с пармезана. Печете в предварително загрята на 180°С фурна за 60 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ