Регистрация

Лазаня

Автор:
Рая Пешева
|
Дата:
28 Mar
|
Видяна:
742
Оцени рецептата

1 голяма глава червен лук, нарязан

1 ч.л. риган, сушен

450 г нетлъсто смляно говеждо месо

1/2 ч.л. черен пипер

450 г сладка италианска наденица

450 г рикота с ниско съдържание на мазнини

4 скилидки чесън, счукан

450 г моцарела, тънко нарязана на филийки

680 г доматен сос

170 г доматено пюре

1 ч настърган пармезан

1/2 ч сухо червено вино

16 широки кори за лазаня

1/2 ч вода

 

Напръскайте със спрей два големи тигана. Сложете каймата в единия, а наденицата в другия. Когато месото започне да променя цвета си, добавете 1/2 глава лук и чесън във всеки тиган. Запържете до кафяво. Когато и двата тигана са готови, изсипете съдържанието им в голям гювеч или йенска тенджера. Добавете доматения сос и пюрето, виното, водата, ригана, черния пипер и малко сол. Разбъркайте, покрийте и гответе за няколко часа. Сварете корите лазаня според указанията на опаковката. След като са готови ги изплакнете няколко пъти със студена вода, за да ги охладите. Подредете на кръст един слой лазаня в дълбок съд за печене, след това полейте с около 1/3 от соса, а след това 1/3 от рикотата и след това 1/3 от моцарелата. Повторете още 2 пъти. Най-отгоре поръсете с пармезана. Печете в предварително загрята на 180°С фурна за 60 минути.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта