Регистрация

Кюфтета в бял сос

Автор:
Адриана Стефанова
|
Дата:
16 Apr
|
Видяна:
507
Оцени рецептата

225 г телешка кайма

1/4 зелена чушка, нарязана ситно

1/4 глава лук, нарязан фино

1/4 ч галета

1/4 ч кисело мляко

1 ч.л. мащерка

1 ч.л. сос Уорчестър

1 ч мляко

1 ч.л. телешки бульон

2 с.л. шери

2 с.л. брашно

 

Смесете каймата, зеленчуците, галетата, киселото мляко, мащерката и соса Уорчестър. Оформете кюфтенца. Запържете в покрит тиган на умерен огън, като се обръщат внимателно до кафяво. Извадете от тигана и оставете настрана. Изсипете млякото в тигана и оставете да заври. Добавете бульона и гответе, докато се разтвори. Разтворете брашното в шерито и го добавете малко по малко, докато сосът се сгъсти. Върнете кюфтета в соса и варете, докато се сгорещят. Сервирайте върху гореща паста.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта