Регистрация

Кюфтенца с пармезан и доматен сос

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
14 Oct
|
Видяна:
558
Оцени рецептата

2 кг телешка кайма

4 яйца

Сол на вкус

Чеснова сол на вкус

Черен пипер (на вкус)

1 1/2 ч галета

1/3 ч настърган пармезан

На соса:

3 малки консерви доматен сос

Универсална подправка за спагети на вкус

Чеснова сол на вкус

1 ч.л. сос Уорчестър

1 голяма глава лук, нарязан на филийки

225 г гъби, отцедени

2 ч настъргана моцарела

 

Смесете първите седем съставки и оформете кюфтенца. Заделете. За да направите соса, задушете филийките лук в 3 супени лъжици масло или маргарин, докато омекне. Добавете останалите съставки и се разбърква много добре. Поставете кюфтенцата в голяма тава за печене на един слой и полейте със соса. Покрийте тавата с алуминиево фолио и се пече един час на 190С. След изпичане, отстранете фолиото, поръсете всяко кюфтенце щедро с моцарела и се върнете във фурната, докато сиренето се разтопи.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта