Регистрация

Кюфтенца от телешка кайма

Автор:
margarita
|
Дата:
20 Dec
|
Видяна:
481
Оцени рецептата

Необходими продукти:

225 г телешка кайма, прясно смляно месо

1/4 ч.л. риган

2 с.л. пармезан, прясно настърган

1/2 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

1/4 ч.л. чесън на прах

1 яйце

55 мл мляко

25 г галета

1/4 ч лук, нарязан

1 скилидка чесън, счукан

25 г масло

25 г сирене, настъргано

1 ч гъби, нарязани на филийки

2 1/2 домата, консерва

1 консерва от 350 г доматено пюре

1 1/2 ч.л. сол

1 ч.л. захар

1/2 ч.л. риган

1/4 ч пресен магданоз, нарязан фино

1/2 ч.л. сода за хляб

 

Начин на приготвяне:

Смесете съставките в посочения ред една по една. След като напълно се смеси хубаво на ръка, се оставя да престои в продължение на най-малко 20 минути. Оформете кюфтета (с размера на топка за голф) и се запържва бавно до златисто кафяво. За доматения сос:

Сотирайте лука и чесъна в масло в продължение на 5 минути. Натрошете доматите на средни по големина парчета. Добавете всички съставки, с изключение на содата, гъбите и кюфтетата. Покрийте и варете на слаб огън в продължение на 1 час. Разбърквайте соса често. Добавете кюфтетата в соса и оставете да къкри за 30 минути. През последните 15 минути се добавят гъбите. През последните 10 минути се добавя содата.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта