Регистрация

Къри супа с тиква

Автор:
любомира
|
Дата:
31 Oct
|
Видяна:
489
Оцени рецептата

1/4 ч масло

1 голяма глава лук, нарязан на филийки

3/4 ч нарязан зелен лук - бялата част само

450 г сварена тиква

4 ч пилешки бульон

1 дафинов лист

1/2 ч.л. захар

1/4 ч.л. къри на прах (1/4 -1/2 ч.л.)

няколко стръкчета магданоз

2 ч мляко или сметана за разбиване

Сол и прясно смлян черен пипер

 

Разтопете маслото в тенджера на умерен огън. Добавете лука и задушете, докато омекне и стане златист. Добавете тиквата, бульона, дафиновия лист, захарта, кърито на прах, индийското орехче и магданоза. Оставете да ври на тих огън, след което намалете огъня и продължете да варите непокрито за 15 минути, като се разбърква от време на време. Прехвърлете супата на партиди до блендер или кухненски робот и пюрирайте. Върнете в тенджерата и добавете млякото и сол и черен пипер на вкус. Оставете на слаб огън за 5 - 10 минути, но не се оставя да заври. Поднесете гореща в купички. Гарнирайте с лъжица сметана и поръсете с червен пипер. Покрийте с див лук.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта