Регистрация

Крем-супа от карфиол

Автор:
Надежда
|
Дата:
25 Apr
|
Видяна:
788
Оцени рецептата

3 ч вода

1 средно голяма глава лук, нарязан фино

2 ч.л. босилек

1 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

2 1/2 - 3 ч карфиол, нарязан на розички

2 с.л. масло

2 с.л. брашно

1 ч горещ пилешки бульон

2 ч мляко

115 г чедър, нарязан на малки парченца

 

Кипнете водата, лука, босилека, солта и черния пипер, покрити в тенджера в продължение на 5 минути на умерен огън. Добавете карфиола. Покрийте и гответе, докато карфиолът се свари, около 15 минути. В тенджера разтопете маслото. Добавете брашното и разбъркайте до гладкост. Добавете сместа бавно в горещия бульон. Разбъркайте до гладкост. Върнете в тенджерата и разбъркайте хубаво. Сгорещете млякото. Добавете сиренето и се разбърква на слаб огън, докато се разтопи. Добавете към супената смес. разбъркайте и сгорещете.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта