Кленови бисквитки с орехи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3/4 ч масло
1 1/4 ч кафява захар
1 яйце
1/3 ч мляко
1 1/2 ч.л. ванилия
1/2 ч.л. кленов аромат
3 ч овесени ядки
1 ч брашно
1/2 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. канела
1 ч орехи, нарязани едро
За глазурата:
1 консерва готова ванилова глазура
Кленов аромат на вкус
30 орехови половинки
Загрейте фурната до 190ºС. Намажете тавички за печене с маслото. Смесете мазнината, кафявата захар, яйцата, млякото, ванилията и кленовия аромат в голяма купа. Разбийте на умерена скорост с електрически миксер, докато са добре смесени. Смесете овесените ядки, брашното, бакпулвера, солта и канелата. Разбъркайте ги със сместа с мазнината само до смесване. Добавете ядките. Капнете по пълни супени лъжици на 5 см една от друга в приготвените тави. Пече се в продължение на 10-12 минути или докато леко покафенеят. Охладете 2 минути в тавата. Прехвърлете върху решетка. Глазирайте и украсете с орехите. За глазурата: Смесете ваниловата глазура с кленов аромат на вкус.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ