Регистрация

Киш с телешка кайма

Автор:
Весела Лилкова
|
Дата:
14 May
|
Видяна:
1446
Оцени рецептата

1 замразен блат за пай (23 см)

2 бр. авокадо - обелени, без семките и пюрирани

1 скилидка чесън - счукан

3 супени лъжици лимонов сок

1 домат - обелен, без семената и нарязан

1 консерва цели зелени люти чушки – без семки и нарязани (113 г)

1/4 чаена лъжичка лют сос

226 г телешка кайма

1/4 ч нарязан лук

1 супена лъжица микс от подправки за тако

1 1/2 ч настърган чедър

3 яйца - леко разбити

1 1/2 ч равни количества сметана и мляко

1/2 чаена лъжичка сол

1/8 чаена лъжичка пипер

царевичен чипс

нарязани домати

накъсана маруля

 

Загрейте фурната до 200 градуса. Оставете замразеното тесто да престои на стайна температура за 10 минути. Не го набождайте с вилица. В малка купа смесете авокадото, чесъна и лимоновия сок. Смесете с един нарязан домат, една супена лъжица зелени люти чушки и лют сос. Покрийте и оставете в хладилник. Изпечете блата за 7 минути. Извадете от фурната, оставете настрана. Намалете огъня до 190 градуса. В тиган смесете каймата, лука, останалите зелени люти чушки и тако подправката. Запържете на умерено силен огън, като се разбърква от време на време, докато каймата се зачерви, а лукът омекне. Отцедете мазнините. Подредете слой сирене и кайма в блата. В средно голяма купа смесете яйцата, равните количества сметана и мляко, солта и черния пипер. Разбийте с вилица или телена бъркалка, докато се смесят добре, но не бива да се разпенват. Изсипете сместа с яйцата върху каймата. Пече се 45 минути или докато нож, поставен в центъра, излезе чист. Оставете да престои 10 минути. Гарнира се със зелена салата, домати и сместа с авокадо.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта