Киш с телешка кайма
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 замразен блат за пай (23 см)
2 бр. авокадо - обелени, без семките и пюрирани
1 скилидка чесън - счукан
3 супени лъжици лимонов сок
1 домат - обелен, без семената и нарязан
1 консерва цели зелени люти чушки – без семки и нарязани (113 г)
1/4 чаена лъжичка лют сос
226 г телешка кайма
1/4 ч нарязан лук
1 супена лъжица микс от подправки за тако
1 1/2 ч настърган чедър
3 яйца - леко разбити
1 1/2 ч равни количества сметана и мляко
1/2 чаена лъжичка сол
1/8 чаена лъжичка пипер
царевичен чипс
нарязани домати
накъсана маруля
Загрейте фурната до 200 градуса. Оставете замразеното тесто да престои на стайна температура за 10 минути. Не го набождайте с вилица. В малка купа смесете авокадото, чесъна и лимоновия сок. Смесете с един нарязан домат, една супена лъжица зелени люти чушки и лют сос. Покрийте и оставете в хладилник. Изпечете блата за 7 минути. Извадете от фурната, оставете настрана. Намалете огъня до 190 градуса. В тиган смесете каймата, лука, останалите зелени люти чушки и тако подправката. Запържете на умерено силен огън, като се разбърква от време на време, докато каймата се зачерви, а лукът омекне. Отцедете мазнините. Подредете слой сирене и кайма в блата. В средно голяма купа смесете яйцата, равните количества сметана и мляко, солта и черния пипер. Разбийте с вилица или телена бъркалка, докато се смесят добре, но не бива да се разпенват. Изсипете сместа с яйцата върху каймата. Пече се 45 минути или докато нож, поставен в центъра, излезе чист. Оставете да престои 10 минути. Гарнира се със зелена салата, домати и сместа с авокадо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ