Регистрация

Картофена салата с италиански дресинг

Автор:
Надежда
|
Дата:
09 Oct
|
Видяна:
640
Оцени рецептата

За дресинга:

1 ч студена вода

2 ч.л. царевично нишесте

1/3 ч червен винен оцет

1 ч.л. доматено пюре

1 голяма скилидка чесън, счукан

1 с.л. дижонска горчица

1/2 ч.л. сушен босилек, натрошен

1/2 ч.л. сушен риган, натрошен

1 щипка лют червен пипер

1/4 ч.л. сол

Прясно смлян черен пипер на вкус

1 с.л. зехтин

За салатата:

2 малки червени картофа

1 средно голям шалот, обелен и наситнен

225 г зелен фасул; почистен и нарязан на половинки, ако е дълъг

1/2 ч маслини Каламата, нарязани наполовина и без костилка

3 доматчета; без семената и нарязани на тънки филийки

8 листа босилек; нарязани на тънки ленти

 

1. На дресинга: Смесете около 1 супена лъжица вода с царевичното нишесте, докато се разтвори. Смесете останалата вода, сместа с царевично нишесте, оцета и доматеното пюре в тенджера и оставете да заври. Оставете да кипи, докато леко се сгъсти. Махнете от огъня и разбъркайте енергично чесъна, горчицата, босилека, ригана, лютия червен пипер, солта, черния пипер и зехтина. Охладете сместа най-малко 1 час.

2. На салатата: Почистете картофите, но не ги белете. Срежете наполовина. Сварете ги на пара над вряща вода, докато омекнат, около 20-25 минути. Отцедете и поставете в купа. Добавете 4 супени лъжици от дресинга и лука. Охладете от 1 до няколко часа.

3. Сложете малък съд с вода да заври, добавете боба и варете около 5 минути или докато омекне. Потопете се в ледена вода, за да спрете готвенето. Подсушете и добавете към картофите.

4. Добавете маслините, доматите и босилека. Добавете достатъчно дресинг, така че да покрие салатата.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта