Регистрация

Картофена салата с братвурст

Автор:
Martchella
|
Дата:
31 Oct
|
Видяна:
743
Оцени рецептата

За салатата:

16 малки пресни картофа, добре измити

Сол

1 с.л. сушен естрагон

2 братвурста (готови за консумация или пресни - от свинско, телешко или пуешко)

2 средно големи глави лук, нарязани на кубчета

1 1/3 ч грах; замразен

1 1/3 ч моркови, нарязани на кубчета

2 с.л. фъстъчено олио

4 стръка зелен лук, нарязан на филийки

За дресинга:

6 с.л. ябълков оцет

1 с.л. бира

2 с.л. кафява захар

1 с.л. дижонска горчица

1/2 ч.л. сушен риган

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер

листа маруля, за сервиране

 

Сложете картофите в тенджера. Покрийте с вода. Добавете сол и естрагон. Добавете пресния братвурс, ако използвате пресни. Оставете да заври. Варете непокрито, докато картофите са почти омекнали, но все още с някаква твърдост. Добавете лука, граха и морковите. Гответе още 1 минута. Отцедете съдържанието на тенджерата в голяма, фина цедка. Когато картофите се охладят, ги срежете наполовина. Срежете предварително сготвения братвурст наполовина по дължина и след това на филийки с дебелина около 1 см. Сгорещете масло в тиган на средно висока температура. Когато се сгорещи, добавете братвурста. Гответе за около 3 минути, като разбърквате често. Извадете с решетъчна лъжица в купа. Добавете картофите в тигана, с нарязаната страна надолу. Гответе до златисто кафяво, около 2 минути. Прехвърлете ги в купата, заедно със зеления лук и останалите зеленчуци от цедката. Разбъркайте, така че да се покрият хубаво. За дресинга: Добавете всички съставки и мазнините, останали в тигана. Разбъркайте добре. Сгорещете добре, но без да завира. Залейте салатата. Разбъркайте, така че да се покрие хубаво. Доовкусете, ако е необходимо. Поднесете веднага.





Виж още от категория "Салати"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта