Канелена плитка за закуска
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3/4 ч топла вода
4 с.л. захар
1 пакет активна суха мая
2 3/4 ч брашно
1/4 ч студено масло или маргарин,
нарязано на парчета
1 ч.л. сол
1 яйце, разбито
Канелена захар
1 белтък, леко разбит
1/4 ч нарязани бадеми
Смесете 1/4 чаша вода, 1 супена лъжица захар и маята. Разбърква се, за да се разтвори маята и се оставя да престои, докато се разпени, за около 5 минути. Сложете брашното, маслото, останалата захар и солта в купата на кухненски робот. Разбийте до смесване за около 15 сек. Включете уреда и много бавно добавете достатъчно от останалата вода през подаващата тръба в брашнената смес, така че тестото да образува топка, която се отделя от стените на купата. Разбийте, докато топката се обърне в купата около 25 пъти. Изключете и оставете тестото престои 1 до 2 минути. Включете отново и постепенно добавете достатъчно от останалата вода, така че да се получи меко, гладко и лъскаво, но не и лепкаво тесто. Разбийте, докато топката се обърне в купата около 15 пъти. Обърнете върху леко набрашнена повърхност. Покрива се с обърната купа и се оставя да престои 20 минути. Подгответе канелената захар през това време. Разточете тестото на правоъгълник. Нарежете на 3 ленти с широчина 7 см и дължина 40 см. Намажете 1/3 от сместа с канела в центъра на всяка лента. Прегънете лентите върху канелата и прищипете. Натиснете, за да се запечата. Сплетете лентите на плитка. Слепете хубаво краищата. Сложете в намаслена тавичка. Намажете с разбития белтък и се поръсва с бадеми. Оставете да втасва на топло място, докато удвои обема си, около 1 час. Загрейте фурната до 190С. Печете до златисто, около 30 до 35 минути. Извадете от тавата и охладете върху решетка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ