Регистрация

Канелена плитка за закуска

Автор:
Ирина Чавдарова
|
Дата:
11 Nov
|
Видяна:
1026
Оцени рецептата

3/4 ч топла вода

4 с.л. захар

1 пакет активна суха мая

2 3/4 ч брашно

1/4 ч студено масло или маргарин,

нарязано на парчета

1 ч.л. сол

1 яйце, разбито

Канелена захар

1 белтък, леко разбит

1/4 ч нарязани бадеми

 

Смесете 1/4 чаша вода, 1 супена лъжица захар и маята. Разбърква се, за да се разтвори маята и се оставя да престои, докато се разпени, за около 5 минути. Сложете брашното, маслото, останалата захар и солта в купата на кухненски робот. Разбийте до смесване за около 15 сек. Включете уреда и много бавно добавете достатъчно от останалата вода през подаващата тръба в брашнената смес, така че тестото да образува топка, която се отделя от стените на купата. Разбийте, докато топката се обърне в купата около 25 пъти. Изключете и оставете тестото престои 1 до 2 минути. Включете отново и постепенно добавете достатъчно от останалата вода, така че да се получи меко, гладко и лъскаво, но не и лепкаво тесто. Разбийте, докато топката се обърне в купата около 15 пъти. Обърнете върху леко набрашнена повърхност. Покрива се с обърната купа и се оставя да престои 20 минути. Подгответе канелената захар през това време. Разточете тестото на правоъгълник. Нарежете на 3 ленти с широчина 7 см и дължина 40 см. Намажете 1/3 от сместа с канела в центъра на всяка лента. Прегънете лентите върху канелата и прищипете. Натиснете, за да се запечата. Сплетете лентите на плитка. Слепете хубаво краищата. Сложете в намаслена тавичка. Намажете с разбития белтък и се поръсва с бадеми. Оставете да втасва на топло място, докато удвои обема си, около 1 час. Загрейте фурната до 190С. Печете до златисто, около 30 до 35 минути. Извадете от тавата и охладете върху решетка.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта