Регистрация

Италианска супа минестроне с Кока-Кола

Автор:
alexander
|
Дата:
09 Oct
|
Видяна:
543
Оцени рецептата

4 кг телешка плешка

2 1/2 л вода

2 ч.л. сол

1 малка лава лук

1/2 ч целина, листа

1 дафинов лист

2 резена бекон, ситно нарязан на кубчета

1 1/2 ч боб, сварен или от консерва

1/2 ч зелен фасул, пресен и нарязан

1/2 ч целина, нарязана

1/2 ч зелен грах, пресен или замразен

1/2 ч тиквички, тънко нарязани

1/2 ч моркови, тънко нарязани

1/4 ч лук, нарязан на кубчета

1/4 ч магданоз, нарязан

1 скилидка чесън, счукан

1/2 ч макарони

1 консерва от 170 г доматено пюре

1 ч Кока-Кола

1 с.л. зехтин

1 с.л. сос Уорчестър

1 с.л. италиански подправки

1 ч.л. сол

1/4 ч.л. черен пипер

Пармезан, настърган, по желание

 

В голям тиган, поставете месото, водата, солта, лука, листата целина и дафиновия лист. Покрийте и оставете да къкри около 2-1/2 часа, докато месото омекне. Махнете месото. Прецедете бульона (трябва да се получат 2 литра). Добавете кубчета лед в бульона, за да се втвърди мазнината и да можете да я премахнете. Изхвърлете мазнината. Ситно нарежете месото, като се отстраняват всички мазнини и кости (трябва да е около 2 чаши). Сложете бульона и месото в тенджера. Поставете на слаб огън, докато се подготвят останалите съставки. Запържете бекона, докато стане хрупкав. Добавете бекона, заедно с всички мазнини от тигана и всички останали съставки, с изключение на пармезана, при бульона. Покрийте и оставете да къкри около 30 минути, докато зеленчуците и макароните омекнат. Сервира се поръсено с пармезан, ако желаете.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта