Регистрация

Зелено чили

Автор:
Ирина Чавдарова
|
Дата:
11 Oct
|
Видяна:
640
Оцени рецептата

450 г телешка кайма

450 г свинска кайма

450 г телешко филе, нарязано на 1 см кубчета

115 г + 1 с.л. неосолено масло

1 голяма глава лук, нарязан

1 малка скилидка чесън, счукан

3/4 ч пресен кориандър

1 1/2 с.л. сос Табаско

2 1/2 ч.л. сушен риган

1 1/2 с.л. кимион

1/4 ч нарязан магданоз

2 ч.л. черен пипер

6 с.л. брашно

1 1/2 ч.л. сол

8 ч пилешки бульон

3/4 ч бира

1,8 кг леко люти печени чушки, нарязани

2 малки домата, обелени, без семената, нарязани

 

В тиган запържете телешката кайма на средно силен огън и прехвърлете решетъчна лъжица в тенджерка. В същия тиган, запържете свинската кайма и телешкото месо поотделно и прехвърлете при телешката кайма. Добавете 3/4 бучка масло в тигана и запържете лука, чесъна и кориандъра на умерено слаб огън, докато лукът омекне. Добавете табаското, ригана, кимиона, магданоза, черния пипер, по супени лъжици брашно и солта и гответе сместа, като се разбърква, за няколко минути. Добавете сместа в тенджерата с бульона, бирата, чушките и доматите, изчакайте да заври и оставете да къкри, като се разбърква от време на време, в продължение на 2 часа. Замесете набързо останалите 3 супени лъжици без 3 супени лъжици брашно и добавете малко по малко в тенджерата, като се разбърква; оставете да къкри в продължение на 5 минути.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта