Запържено телешко с аспержи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
10 средно големи сушени черни гъби
225 г телешко
1 с.л. растително масло
2 ч.л. царевично нишесте
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 ч.л. соев сос
Щипка бял пипер
450 г аспержи
115 г шушулки грах
2 стръка зелен лук с перата
1/4 ч пилешки бульон
2 с.л. царевично нишесте
2 с.л. сос от стриди
1 ч.л. захар
3 с.л. олио
1 ч.л. фино нарязан пресен джинджифил
1 ч.л. фино нарязан чесън
2 с.л. растително масло
1 ч.л. сол
2 с.л. сухо бяло вино
1/2 ч пилешки бульон
Накиснете гъбите в топла вода, докато омекнат, около 30 минути, отцедете. Изплакнете с топла вода, отцедете, махнете и изхвърлете стъблата, нарежете гъбите на парчета от по 1 см. Изрежете мазнините от говеждото месо и го нарежете на 5 см ленти. Нарежете лентите на филийки от по 0,3 см. Смесете месото, 1 супена лъжица растително масло, 1 чаена лъжичка царевично нишесте, 1 чаена лъжичка сол, 1 чаена лъжичка захар, соевия сос и белия пипер в стъклена или пластмасова купа. Покрийте и оставете в хладилника за 20 мин. Подрежете аспержите в краищата. Нарежете на парчета от по 5 см. Отделете твърдите конци от шушулките грах. Поставете граховите шушулки във вряща вода, покрийте и гответе 1 минута, след което отцедете. Изплакнете незабавно обилно със студена вода; отцедете. Нарежете зеления лук на 5 см парчета, нарежете парчетата по дължина на тънки ленти. Смесете 1/4 чаша пилешки бульон, 2 супени лъжици царевично нишесте, соса от стриди и една чаена лъжичка захар. Добавете 2 супени лъжици растително масло в тиган и покрийте хубаво дъното. Добавете гъбите, аспержите и 1 чаена лъжичка сол, разбърква се и се запържва 1 минута. Добавете виното и гответе при разбъркване още около 30 секунди. При разбъркване се добавя 1/2 чаша пилешки бульон и се нагрява до кипене. Прибавете говеждото месо, оставете да заври, добавете сместа с царевичното нишесте и се разбърква, докато се сгъсти, около 20 секунди. Добавете шушулките грах и гответе още 30 сек., като разбърквате. Поръсете със зелен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ