Регистрация

Задушено телешко със сос със заквасена сметана

Автор:
пеева
|
Дата:
11 Oct
|
Видяна:
1796
Оцени рецептата

2 с.л. брашно

1 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

1,1 кг телешка плешка

1 с.л. мазнина

1/4 ч вода

1 с.л. оцет

1 ч.л. сушен копър

5 малки картофа, нарязани на кубчета

5 моркова, нарязани на четвъртинки

1/2 ч.л. сол

450 г тиквички, нарязани на четвъртинки

1/2 ч.л. сол

1 ч заквасена сметана

 

Смесете брашното, 1 чаена лъжичка сол и черния пипер; покрийте месото с брашнената смес. Разтопете мазнината в голям тиган и запържете телешкото. Добавете вода и оцет. Поръсете копър върху месото. Покрийте и оставете да къкри около 3 часа, докато месото омекне. Един час преди края на времето за готвене, добавете картофите и морковите; овкусете с 1/2 чаена лъжичка сол. 20 мин. преди края на времето за готвене, добавете тиквичките; овкусете с 1/2 чаена лъжичка сол. Сервира се със сос със заквасена сметана. За соса със заквасена сметана: Сложете месото и зеленчуците в топла чиния. Изсипете течността от тигана в купа, като оставите залепналите частици по дъното. Върнете 1 ч.л. от мазнините в съда. Добавете 1 с.л. брашно и разбъркайте. Гответе на слаб огън, като се разбърква, докато сместа е гладка. Отстранете от огъня. Измерете мазнините и добавете вода, така че да се получи една чаша течност. Добавете брашнената смес. Кипнете, като разбърквате непрекъснато. Варете и бъркайте 1 минута. Поръсете със сол и пипер. Добавете една чаша заквасена сметана и 1 чаена лъжичка сушен копър; сгорещете хубаво.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта