Задушено говеждо с Кока-Кола
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 кг телешко филе
1 1/2 ч оцет
1 ч Кока-Кола
3/4 ч вода
3 средно големи глави лук, нарязан на филийки
2 стръка целина, нарязани тънко
2 нарязани на филийки моркова
10 цели зърна черен пипер
10 цели зърна карамфил
3 дафинови листа
2 с.л. захар
1 1/2 ч.л. сол
брашно
3 с.л. зехтин
За соса:
3 ч от соковете в съда +
прецедената марината
5 с.л. брашно
5 с.л. галета
Два до три дни преди сервиране, избършете месото с влажна кърпа, след това се поставя в голям найлонов плик. В голяма купа, смесете оцета, колата, водата, лука, целината, морковите, пипера, карамфила, дафиновите листа, захарта и солта; сместа се изсипва върху месото. Вържете здраво торбата и сложете в правоъгълна тавичка. Оставете в хладилника, като обръщате торбата всеки ден. Когато сте готови да готвите, извадете месо (заделете маринатата) и подсушете добре. Поръсете леко с брашно. Сгорещете олиото в тиган и запържете месото от всички страни. Добавя се 1 чаша течност от маринатата, плюс част от зеленчуците и дафиновите листа. Покрийте плътно и оставете в предварително загрята фурна на 180С в продължение на 3 до 4 часа, докато месото омекне. Извадете месото и дръжте на топло до нарязване. Прецедете соковете от тавата. Добавят се няколко кубчета лед и се оставя да престои в продължение на няколко минути, докато мазнината се отдели. Отстранете мазнината, след това направете соса. За да направите соса: Смесете съставките за соса в тенджера, разбъркайте и гответе за около 5 минути на умерен огън, докато сосът се сгъсти. Опитайте и добавете сол, ако е необходимо.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ