Задушено говеждо с бренди и горчица
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 с.л. зехтин
565 г телешки бут
1/2 ч бренди
2 ч телешки бульон
2 с.л. едрозърнеста горчица
2 с.л. дижонска горчица
4 лука шалот, обелени и тънко нарязани
4 сушени доматчета, във вода, нарязани на тънки клечици
3 скилидки чесън, нарязан на тънки филийки
6 плода хвойна
1 дафинов лист
Черен пипер (на вкус)
Загрейте фурната до 160ºС.
Загрейте олиото на умерен огън. Добавете месото и запържете на бавен огън от всички страни. Прехвърля се в чиния, застлана с хартиени кърпи и се отцеждат всички мазнини в тигана. Върнете тигана на котлона и веднага добавете брендито, като се разбърква, за да се отделят всички залепнали парченца по дъното. Варете, докато брендито се редуцира до сиропообразна глазура. Добавете бульона, горчиците, шалота, сушените домати, чесъна, плодовете от хвойна и дафиновия лист и оставете да заври. Върнете месото в тигана, покрийте плътно и се поставя във фурната. Пече се, като обръщате месото на всеки 30 мин, за 1 1/2-2 часа или докато омекне много добре. Премахнете дафиновия лист и овкусете соса с черен пипер. Нарежете месото на тънки филийки, подредете в чиния и полейте със соса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ