Задушена пълнена момордика
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За плънката:
225 г смляно свинско
4 пресни водни кестена, обелени и ситно нарязани
1 ч.л. смлян пресен джинджифил
2 с.л. наситнен зелен лук
1 1/2 с.л. оризово вино или сухо шери
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
1 с.л. светъл соев сос
1 яйце, леко разбито
1 ч.л. царевично нишесте
2 големи момордики, около 340 до 450 г
За соса:
2 с.л. фъстъчено олио
2 ч.л. чесън, счукан
1 1/2 с.л. ферментирал черен боб
1 с.л. оризово вино или сухо шери
3/4 ч пилешки бульон
Сол на вкус
1 ч.л. царевично нишесте, разтворено в
1 ч.л. студен пилешки бульон
1 с.л. сусамово олио
Смесете всички съставки за плънката в купа. Разбърква се добре. Отрежете краищата на момордиките. Издълбайте ги с остър нож. Напълнете с плънката. Поставете ги в чиния за готвене на пара. Сложете чинията върху решетка в тенджера с гореща вода; покрийте и оставете да се запарят за 20 мин. Извадете от съда. Пригответе соса в друг съд. Първо се загряват 2 супени лъжици фъстъчено олио. Добавете чесъна и ферментиралия черен боб, разбърква се за минута, след което добавете виното, пилешкия бульон и солта. Добавете на течността, останала от запаряването. Оставете сместа да заври. Сгъстява се с разтвореното царевично нишесте и се овкусява със сусамово олио. Изсипете соса върху момордиките и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ