Регистрация

Джинджифилови мечета

Автор:
lubo
|
Дата:
26 May
|
Видяна:
500
Оцени рецептата

1 ч масло (или маргарин)

2/3 ч кафява захар

2/3 ч царевичен сироп и / или меласа

4 ч брашно

1 1/2 ч.л. канела

1 ч.л. джинджифил

1/2 ч.л. смлян карамфил

3/4 ч.л. сода за хляб

1 яйце, разбито

1 1/2 ч.л. екстракт ванилия

 

В тенджера, смесете маслото, кафявата захар и царевичния сироп. Гответе и разбърквайте на умерен огън, докато захарта се разтвори. Изсипете в голяма купа; охладете за 5 минути. Пресейте заедно брашното, канелата, джинджифила, карамфила и содата за хляб. Добавете яйцето и ванилията при маслената смес и се разбъркват добре. Добавете сместа с брашното; разбърква се добре. Разделете тестото на две, покрийте и охладете за два часа или за през нощта. Разточете и изрежете формички-мечета. Пече се на 180С до готовност.





Виж още от категория "Курабийки"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта