Джинджифилови мечета
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч масло (или маргарин)
2/3 ч кафява захар
2/3 ч царевичен сироп и / или меласа
4 ч брашно
1 1/2 ч.л. канела
1 ч.л. джинджифил
1/2 ч.л. смлян карамфил
3/4 ч.л. сода за хляб
1 яйце, разбито
1 1/2 ч.л. екстракт ванилия
В тенджера, смесете маслото, кафявата захар и царевичния сироп. Гответе и разбърквайте на умерен огън, докато захарта се разтвори. Изсипете в голяма купа; охладете за 5 минути. Пресейте заедно брашното, канелата, джинджифила, карамфила и содата за хляб. Добавете яйцето и ванилията при маслената смес и се разбъркват добре. Добавете сместа с брашното; разбърква се добре. Разделете тестото на две, покрийте и охладете за два часа или за през нощта. Разточете и изрежете формички-мечета. Пече се на 180С до готовност.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ