Джинджифилови бисквитки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 1/4 ч стафиди без семена
2 1/2 ч брашно
1/2 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. винен камък
1/2 ч.л. смлян карамфил
1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. бахар
1/2 ч.л. джинджифил
1/2 ч.л. смляно индийско орехче
1/2 ч масло
1 ч захар
1/4 ч мляко
Нарежете ситно стафидите в блендер с 1/4 чаша брашно. Пресейте две чаши брашно със содата, винения камък и подправките. Разбийте на крем маслото и захарта. Добавете сухите съставки и разбийте, като редувате с млякото, докато са добре смесени. Добавете стафидите и достатъчно допълнително брашно, до 3/4 чаша, за да се получи твърдо тесто. Оформете на две рулца с диаметър около 3-4 см. Оставете в хладилника една нощ или замразете. Преди печене, нарежете на филийки с желаната дебелина и се пече на 190-200 градуса, до готовност (15-20 минути).
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ