Джинджифилови бисквитки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3 ч брашно
1/2 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. сол
1 1/2 ч.л. смлян джинджифил
1/2 ч.л. смляно индийско орехче
1/2 ч маргарин, мек
1/2 ч кафява захар
1 голямо яйце
1/2 ч светла меласа
1. Пресейте брашното със содата за хляб, солта, джинджифила и индийското орехче.
2. В голяма купа с електрически миксер, разбийте маргарина, захарта и яйцето на средна скорост до побеляване и пухкав крем. На ниска скорост, добавете меласата и разбийте, докато сместа е гладка.
3. Постепенно се добавя брашното, като се разбива добре до гладкост. Оформете тестото на топка, увийте плътно и се съхранява в хладилник за една нощ или поне 8 часа.
4. Разделете тестото на 4 части.
5. На набрашнена повърхност, разточете тестото до 1 см дебелина. Изрежете бисквитки с подходяща формичка. Сложете ги в леко намазана тавичка. Много внимателно притиснете малки парченца сушени плодове в тестото за украса.
6. Печете на 190 градуса във фурната за 10 -12 минути или до златисто. Не гответе прекалено дълго. Прехвърлете върху решетка, за да се охлади напълно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ