Гофрети с ябълков сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За ябълките:
2 с.л. масло
1 средно голяма ябълка, обелена, почистена от семената и нарязана
1/8 ч.л. канела
1 1/2 ч.л. кафява захар
За гофретите:
2 ч брашно
2 1/2 ч.л. бакпулвер
3/4 ч.л. сода за хляб
1/2 ч.л. сол
1 1/2 с.л. захар
4 яйца, разделени
1 ч сметана
1 1/2 ч мляко
3/4 ч + 2 с.л. разтопено масло или царевично олио
1/2 нарязани препечени орехи
На ябълките:
Разтопете маслото в тиган на умерен огън Добавете ябълките и гответе, като разбърквате често, от 2 до 3 мин. Добавете канелата и захарта; намалете котлона до слаб и гответе, покрито, от 2 до 3 минути, докато омекнат и станат златисти. Охладете леко.
На гофретите:
Пресейте заедно сухите съставки. Разбийте жълтъците със заквасената сметана, млякото и разтопеното масло в отделна купа. Добавете ги при сухите съставки до смесване. Сложете ябълките и орехите. Разбийте белтъците на мек сняг. Прибавете около 3 супени лъжици от разбитите белтъци в тестото, след това леко прибавете останалите белтъци, докато се слеят със сместа. Изпечете гофрети от сместа за около 4 минути. Поднесете с ябълките.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ