Регистрация

Говеждо задушено

Автор:
Албена Люцканова
|
Дата:
28 Mar
|
Видяна:
802
Оцени рецептата

1300 г говеждо месо, нарязано на кубчета

1/4 чаша масло

1 средно голяма глава лук, нарязан ситно

1 консерва домат, (226 г)

2 скилидки чесън, счукан

6 моркова, нарязани на половинки

2 стръка целина (нарязана)

6 картофа (обелени и срязани наполовина)

10 малка глава перлен лук

2 ч.л. магданоз

1/8 ч.л. мащерка, смляна

1/2 чаена лъжичка сол

1/2 ч.л. пипер

1/4 чаена чаша брашно

2 кубчета телешки бульон

3 чаша вода

1 чаша червено вино

 

Леко осолете и поръсете с черен пипер говеждото месо и го оваляйте в брашно. В горещ тиган, запържете леко с масло набрашнените кубчета месо, докато леко покафенеят.

Сотирайте лука в тиган с дебело дъно, докато стане прозрачен. Добавете месото, консервата цели домати, 3 чаши вода, бульона, чесъна и магданоза, мащерката, сол и черен пипер на вкус. Добавете 1 чаша червено вино, ако имате.

Покрийте с капак и оставете да къкри 1 1/2 часа. След това добавете морковите, целината, картофите и перлените лукчета. Гответе, докато всичко омекне, около 1 час.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта