Регистрация

Говеждо задушено с бамя по средиземноморски

Автор:
Невена Тодорова
|
Дата:
27 Mar
|
Видяна:
984
Оцени рецептата

2 чаени лъжички чесън - счукан

2 чаени лъжички сол

1 кг нетлъсто говеждо месо или обезкостено агнешко бутче - нарязано на кубчета от по 4 см

1 1/2 чаша лук - нарязан

1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер

1/4 чаена лъжичка смлян червен пипер

450 г прясна бамя - нарязана на половинки

1 консерва (450 г) домати – нарязани, неотцедени

 

1. Загрейте фурната до 160°С. С плоската страна на голям нож, смачкайте чесъна със сол, да получаването на паста. Смесете месото с чесновата паста, лука и черния и червения пипер в голяма тенджера с дебело дъно или гювеч. Покрийте и печете 1 час.

2. Прибавете бамята и доматите с течността. Покрийте и варете, докато месото стане много крехко, още 1-1 1/2 часа.

За шест порции.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта