Глазирани телешки гърди
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 кг телешки гърди, без кост
Вода
За медената глазура:
2 лимона, среден размер, кората нарязана на ивици и сокът изстискан
1/2 ч мед
2 с.л. смес от следните подправки: канела, синапено семе, дафинови листа, бахар, семена копър, карамфил, джинджифил, пипер, кориандър, хвойна, индийско орехче и кардамон
2 ч.л. сол
За ябълково-горчичената глазура:
300 г ябълков конфитюр
1/3 ч бяло сухо вино
3 с.л. зелен лук, нарязан ситно
3 с.л. горчица
1 1/2 ч.л. сол
3/4 ч.л. къри на прах
1/2 ч.л. смлян черен пипер
За кайсиевата глазура:
480 г консерва кайсии, половинки, отцедени
2 с.л. захар
2 с.л. зехтин
2 с.л. бял оцет
1 ч.л. сол
1/4 ч.л. карамфил, смлян
В тенджера на силен огън, сложете гърдите и достатъчно вода, така че да ги покрие и оставете да заври. Намалете огъня до слаб, покрийте и гответе 2 до 2 1/2 часа, до омекване. Извадете месото в чиния; покрийте и оставете в хладилника. Междувременно пригответе глазурите. Сложете месото върху предварително загрятата скара и изпечете за около 30 мин., като мажете често с глазурата и обръщате.
Загрейте фурната до 180ºС.
Поставете гърдите в правоъгълна тава и се пече 45 минути или докато месото се сгорещи, като се маже от време на време с глазура.
За медената глазура:
Заделете 3 с.л. лимонов сок. В тенджера на умерен огън, кипнете лимоновата кора и сока, меда, подправката и солта за около 5 минути.
За ябълково-горчичената глазура:
В тенджера на умерен огън, кипнете конфитюра, виното, зеления лук, горчицата, солта, кърито на прах и черния пипер за 5 минути, докато конфитюрът се разтопи.
За кайсиевата глазура:
Пасирайте в блендера кайсиевите половинки, захарта, олиото, оцета, солта и карамфила, до гладкост. Изсипете в купа.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ