Регистрация

Вегетарианска люто-кисела супа

Автор:
yordanka
|
Дата:
25 Jun
|
Видяна:
687
Оцени рецептата

4 ч врящ зеленчуков бульон

30 г сушени гъби шийтаке

4 ч вода

225 г твърдо тофу

соев сос

1/4 ч ябълков оцет

1 с.л. соев сос

1/2 ч.л. черен пипер

1/2 ч студена вода

2 ч.л. арарут

1/2 ч.л. сусамово олио

зелен лук, нарязан

 

Сложете 4 чаши зеленчуков бульон в тенджера и оставете да заври. Изключете котлона и добавете сушените гъби. Покрийте и оставете да киснат около 20 минути. Отцедете течността в голяма тенджера и добавете 4 чаши вода. Включете котлона и оставете течността да заври. През това време, махнете стеблата от гъбите и нарежете гъбите на много тънки ленти. Нарежете тофуто на много тънки клечици и полейте с малко соев сос. Когато течността заври, намалете огъня до умерен, добавете нарязаните гъби и се оставя да къкри за около 10 минути. После добавете нарязаното тофу и оставете да къкри още 5 минути. Добавете следващите три съставки, а в малка чашка, бързо разтворете арарута в студената вода. Добавете към съставките в тенджера и се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти. Покрийте и изключете котлона. Добавете сусамовото олио. Супата трябва да се сервира веднага, гарнирана с нарязан зелен лук.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта