Вегетарианска люто-кисела супа
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
4 ч врящ зеленчуков бульон
30 г сушени гъби шийтаке
4 ч вода
225 г твърдо тофу
соев сос
1/4 ч ябълков оцет
1 с.л. соев сос
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч студена вода
2 ч.л. арарут
1/2 ч.л. сусамово олио
зелен лук, нарязан
Сложете 4 чаши зеленчуков бульон в тенджера и оставете да заври. Изключете котлона и добавете сушените гъби. Покрийте и оставете да киснат около 20 минути. Отцедете течността в голяма тенджера и добавете 4 чаши вода. Включете котлона и оставете течността да заври. През това време, махнете стеблата от гъбите и нарежете гъбите на много тънки ленти. Нарежете тофуто на много тънки клечици и полейте с малко соев сос. Когато течността заври, намалете огъня до умерен, добавете нарязаните гъби и се оставя да къкри за около 10 минути. После добавете нарязаното тофу и оставете да къкри още 5 минути. Добавете следващите три съставки, а в малка чашка, бързо разтворете арарута в студената вода. Добавете към съставките в тенджера и се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти. Покрийте и изключете котлона. Добавете сусамовото олио. Супата трябва да се сервира веднага, гарнирана с нарязан зелен лук.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ