Варено говеждо месо
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 кг телешки гърди, без кост
3 средно големи глави лук, нарязани на по 8 парчета
600 мл кондензиран телешки бульон
1,2 л вода
2 дафинови листа
1/4 ч.л. пипер
4 средно големи моркова, обелени и нарязани на парченца от по 5 см
4 средно големи картофа, обелени и нарязани на четвъртинки
Сол
Наситнен магданоз
За соса с хрян:
1/4 ч бял хрян
1/4 ч майонеза
Запържете месото от всички страни и заделете. Добавете лука в същия съд и запържете до омекване. Добавете бульона, водата, дафиновия лист, черния пипер и месото. Оставете да заври, покрийте и оставете да къкри за 1 1/2 часа. Извадете месото върху дъска за рязане. Нарежете на тънки филийки. Отстранете мазнината от бульона. Добавете месото и оставете да заври. Намалете огъня и оставете да къкри 30 минути или докато месото почти омекне. Добавете морковите и картофите. Покрийте и оставете да къкри на умерено слаб огън за 30 минути или докато месото и зеленчуците са готови. Добавете солта. Изхвърлете дафиновия лист. Подредете месото и зеленчуците в затоплена чиния за сервиране и полейте с малко бульон. Поръсете с магданоз. Смесете хряна и майонезата и поднесете с месото.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ