Регистрация

Бьоф Строганов ... руски стил

Автор:
veronika nanova
|
Дата:
12 May
|
Видяна:
624
Оцени рецептата

450 г пържола от телешко филе, нарязана на тънки ивици

4 с.л. брашно

2 ч.л. сол

4 с.л. масло или маргарин

1 консерва гъби, отцедени, 85 г, нарязани

2 глави лук, нарязан

1 скилидка чесън, счукан

1 с.л. доматено пюре

1 консерва телешки бульон, 280 г

1 чаша заквасена сметана

1 горещи сварени спагети с масло

 

Оваляйте лентите месо в 1 супена лъжица брашно и солта. Запържете бързо в тиган с 1 супена лъжица масло. Добавете гъбите, лука и чесъна; гответе, докато лукът леко поомекне, 3 - 4 минути. Махнете месото и гъбите от тигана. Добавете 2 супени лъжици масло в тигана и добавете 3 супени лъжици брашно. Сложете доматите. Налейте бульона. Разбърквайте на умерен огън, докато се сгъсти. Върнете месото и гъбите в тигана. Прибавете заквасената сметана; гответе на бавен огън, докато се стопли всичко. Не оставяйте да заври. Сервирайте топло върху спагетите.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта