Регистрация

Бързи канелени кифлички

Автор:
Надежда
|
Дата:
15 Dec
|
Видяна:
1183
Оцени рецептата

1 ч вода

1 ч мляко

1/2 ч масло

6 1/2 ч брашно

1/2 ч захар

3/4 ч.л. сол

2 пакета суха мая

1 голямо яйце

4 с.л. масло

4 с.л. кафява захар

2 с.л. мед

1/4 ч масло, меко

 

Смесете водата, млякото и маслото в купа и сложете в микровълновата печка на пълна мощност в продължение на 90 секунди до 2 минути. Смесете 2 чаши брашно, захарта, солта и маята в кухненски робот и разбийте в продължение на 10 секунди. Без да спирате уреда, налейте топлата течност в брашното, добавете яйцето и разбийте в продължение на 20 секунди. Спрете машината и добавете 2 1/2 чаши брашно, разбийте 40 секунди. Обърнете лепкавото тесто върху набрашнена дъска. Постепенно добавете достатъчно от останалото брашно и омесете само докато тестото вече не е лепкаво и е все още меко. Покрива се с купа и се оставя да престои 15 минути. Намаслете щедро 2 тавички за печене. Разтопете 2 супени лъжици масло във всяка тава и добавете 2 супени лъжици кафява захар и 1 супена лъжица мед. Поръсете канела върху сместа с масло. Разделете тестото наполовина. Разточете всяка половина на правоъгълник върху набрашнена дъска. Намажете с омекотеното масло и намажете с канела и кафява захар. Навийте на руло. Притиснете хубаво краищата. С набрашнен нож, нарежете на филийки. Поставете ги в приготвените тави. Повторете с останалото тесто. Покрийте с чиста кърпа и поставете в незагрята фурна със съд с гореща вода под решетката. Оставете да втаса 40 минути. Преди печене, извадете съда с водата и кифличките. Загрейте фурната до 190С. Печете за 20 - 25 минути или докато станат златисто кафяви. Извадете от съда и оставете да се охладят.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта