Бързи канелени кифлички
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч вода
1 ч мляко
1/2 ч масло
6 1/2 ч брашно
1/2 ч захар
3/4 ч.л. сол
2 пакета суха мая
1 голямо яйце
4 с.л. масло
4 с.л. кафява захар
2 с.л. мед
1/4 ч масло, меко
Смесете водата, млякото и маслото в купа и сложете в микровълновата печка на пълна мощност в продължение на 90 секунди до 2 минути. Смесете 2 чаши брашно, захарта, солта и маята в кухненски робот и разбийте в продължение на 10 секунди. Без да спирате уреда, налейте топлата течност в брашното, добавете яйцето и разбийте в продължение на 20 секунди. Спрете машината и добавете 2 1/2 чаши брашно, разбийте 40 секунди. Обърнете лепкавото тесто върху набрашнена дъска. Постепенно добавете достатъчно от останалото брашно и омесете само докато тестото вече не е лепкаво и е все още меко. Покрива се с купа и се оставя да престои 15 минути. Намаслете щедро 2 тавички за печене. Разтопете 2 супени лъжици масло във всяка тава и добавете 2 супени лъжици кафява захар и 1 супена лъжица мед. Поръсете канела върху сместа с масло. Разделете тестото наполовина. Разточете всяка половина на правоъгълник върху набрашнена дъска. Намажете с омекотеното масло и намажете с канела и кафява захар. Навийте на руло. Притиснете хубаво краищата. С набрашнен нож, нарежете на филийки. Поставете ги в приготвените тави. Повторете с останалото тесто. Покрийте с чиста кърпа и поставете в незагрята фурна със съд с гореща вода под решетката. Оставете да втаса 40 минути. Преди печене, извадете съда с водата и кифличките. Загрейте фурната до 190С. Печете за 20 - 25 минути или докато станат златисто кафяви. Извадете от съда и оставете да се охладят.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ