Регистрация

Бургери с три вида сирене

Автор:
alexander
|
Дата:
20 May
|
Видяна:
478
Оцени рецептата

680 г телешка кайма

1/4 ч галета

1/4 ч лук, нарязан фино

1 голямо яйце

1 ч.л. сол

1 ч.л. сос Уорчестър

1/2 ч.л. босилек

1/4 ч.л. пипер

1/8 ч.л. чеснова сол

6 с.л. извара, разбита на крем

1/4 ч настърган пармезан

225 г доматен сос

6 филийки кашкавал

 

Смесете месото, галетата, лука, яйцето и подправките заедно. Оформете сместа на 12 кюфтенца, всяко от около 10 см в диаметър. Покрийте 6 кюфтета с 1 с.л. извара, намажете до 1 см от ръба, поръсете с 2 супени лъжици пармезан покрийте с друго кюфте, като слепите краищата здраво. Запържете ги в голям тиган на умерено силен огън, като обърнете веднъж. Отцедете мазнината и налейте доматения сос. Покрийте и варете на слаб огън за 15 мин. Поставете парче кашкавал върху всяко кюфте, покрийте и гответе, докато се разтопи, около 2 минути. Сервирайте с останалия сос в тигана, полят върху тях.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта