Регистрация

Борш от лапад

Автор:
Жана
|
Дата:
06 Mar
|
Видяна:
581
Оцени рецептата

4 ч вода

2 средно големи картофа, нарязани на кубчета

2 стръка копър

3 стръка зелен лук, нарязан

450 г лапад, задушен и нарязан

1/4 ч прясно изцеден лимонов сок

1/4 ч.л. сол

1/2 ч.л. черен пипер

2 с.л. кафява захар

2 яйца

1 ч студена вода

1 ч заквасена сметана

Прясно нарязан копър

Нарязана краставица

 

В тенджера, смесете водата, картофите, копъра и лука на умерен огън и оставете да заври и варете в продължение на 5 минути. Добавете нарязания ситно лапад и лимоновия сок, солта, пипера и захарта. Оставете на слаб огън за 10 минути. Отстранете от огъня и изхвърлете клончетата копър. В голяма купа разбийте яйцата със студената вода до побеляване. Много бавно се изсипват 2 чаши горещ бульон в яйчената смес, като се разбърква непрекъснато, за да не се пресече сместа. След това излейте сместа обратно в тенджерата, като се разбърква старателно. Охладете напълно в продължение на поне 3 часа. Точно преди сервиране, добавете заквасената сметана и гарнирайте с копър. Покрийте с краставици.





Виж още от категория "Супи"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта