Регистрация

Бишкоти с череши и шам-фъстък

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
24 Jan
|
Видяна:
659
Оцени рецептата

2 ч брашно

1 ч захар

2 ч.л. кора от лайм; ситно настъргана

1 ч.л. бакпулвер

1/2 бучка студено масло, нарязано на малки парчета

3/4 ч сушени череши

3 големи яйца; разбити с вилица

1 1/4 ч шам-фъстък; леко подсолени

 

Загрейте фурната до 180 градуса. Намажете с масло тавичка за печене. В кухненски робот, разбийте брашното, захарта, кората от лайм и бакпулвера до смесване. Добавете маслото и черешите. Разбийте, докато нарежете едро черешите. Изсипете в купа и заделете една супена лъжица от разбитите яйца. Добавете останалите яйца и шамфъстъците в кухненския робот и разбийте докато тестото е равномерно навлажнено. Обърнете тестото върху добре набрашнена работна повърхност. Разделете на 4 равни части. Разточете всяка в длани на пънче с дължина 23 см. Подредете ги на 7 см разстояние едно от друго в приготвената тавичка. Притиснете, за да направите ленти с широчина 5 см. Намажете с разбитото яйце. Пече се около 25 минути или до златисто кафяво. Оставете да изстинат в тавата за 10 минути. Разхлабете с помощта на шпатула и извадете върху дъска за рязане. Оставете да престоят още 10 минути. Нарежете диагонално на тънки филийки. Подредете ги в чиста тавичка. Пече се в продължение на 14 до 15 минути или докато леко покафенеят. Извадете върху решетка и оставете да се охладят напълно.





Виж още от категория "Печива"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта