Барбекю телешко руло
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 телешки стек, с дебелина 1 см
3/4 ч кетчуп
1/3 ч чили сос
1/4 ч кафява захар
1/4 ч винен оцет
2 с.л. сос за пържоли
1/2 ч.л. смлян кимион
1/2 ч.л. чили на прах
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. пипер
3/4 ч настърган Чедър
1/4 ч цели зърна царевица
1/4 ч нарязана зелена чушка
1/4 ч нарязани черни маслини
1/2 ч брашно
3 с.л. зехтин
1/4 ч вода
1/4 ч настърган Чедър
2 с.л. зрели маслини, без костилка, нарязани на филийки
3 домата, нарязани на филийки
1 зелена чушка, нарязана на филийки
Смесете кетчупа, чили соса, кафявата захар, виното, оцета, соса за пържоли, кимиона и чилито на прах в малка тенджера; гответе бавно за 20 минути. Междувременно изтънете пържолата с чукче за месо. Намажете пържолата отгоре с 1/2 чаша барбекю сос. Поръсете с 3/4 ч настърган чедър, царевицата, зелената чушка и 1/4 чаша нарязани узрели маслини. Навийте на руло откъм дългата страна и завържете с конец. Оваляйте в брашно и запържете леко в олио. Изсипете останалия барбекю сос и водата върху месото. Покрийте съда много добре и оставете на бавен огън за около 1 1/2 часа, докато месото омекне. През последните 5 минути, махнете конците и поръсете с 1/4 чаша настърган чедър и 2 с.л. нарязани узрели маслини. Сложете в затоплена чиния за сервиране. Украсете с розички от домат и чушка. Поднесете с останалия барбекю сос.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ