Банички с пълнеж от телешка кайма
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
1 ч мляко
2 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1 с.л. суха мая
1/2 ч топла вода
3 ч брашно
1 ч пълнозърнесто пшенично брашно
680 г телешка кайма
1/2 ч нарязан лук
1/4 ч нарязана целина
2 ч.л. сол
1/4 ч.л. пипер
1/4 ч.л. чесън на прах
1/8 ч.л. смлян кимион
1 консерва доматен сос
1/2 ч настърган Чедър
1/2 ч ориз, сварен
Кипнете млякото. Добавете захарта и солта и оставете да се охлади. Разтворете маята в топла вода. Разбъркайте сместа с охладеното мляко с маята. Добавете брашното и се разбърква много добре. Обърнете върху набрашнена дъска и се меси, докато тестото стане еластично - около 5 минути. Поставете в намаслена купа. Покрийте и оставете да втасва на топло място, докато удвои обема си, около 1 час. През това време запържете каймата, лука и целината в малко количество масло и разбъркайте, докато каймата се натроши. Отстранете излишната мазнина. Добавете останалите съставки. Гответе на слаб огън в продължение на 10 мин. Разточете втасалото брашно върху набрашнена повърхност. Нарежете на 6 еднакво големи квадрата. Разделете сместа с кaймата на 6 равни части и поставете всяка в средата на всеки квадрат тесто. Прегънете и слепете краищата с вилица. Поставете върху леко намаслена тава и оставете да втасат на топло място в продължение на 30 минути. Направете малък прорез в горната част на всяка баничка. Пече се на 180 градуса в продължение на 20 минути. Оставете да изстине. Когато изстинат намажете всяка с масло и увийте във фолио.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ