Регистрация

Банички с пълнеж от телешка кайма

Автор:
desislavva
|
Дата:
16 Apr
|
Видяна:
461
Оцени рецептата

1 ч мляко

2 ч.л. захар

1 ч.л. сол

1 с.л. суха мая

1/2 ч топла вода

3 ч брашно

1 ч пълнозърнесто пшенично брашно

680 г телешка кайма

1/2 ч нарязан лук

1/4 ч нарязана целина

2 ч.л. сол

1/4 ч.л. пипер

1/4 ч.л. чесън на прах

1/8 ч.л. смлян кимион

1 консерва доматен сос

1/2 ч настърган Чедър

1/2 ч ориз, сварен

 

Кипнете млякото. Добавете захарта и солта и оставете да се охлади. Разтворете маята в топла вода. Разбъркайте сместа с охладеното мляко с маята. Добавете брашното и се разбърква много добре. Обърнете върху набрашнена дъска и се меси, докато тестото стане еластично - около 5 минути. Поставете в намаслена купа. Покрийте и оставете да втасва на топло място, докато удвои обема си, около 1 час. През това време запържете каймата, лука и целината в малко количество масло и разбъркайте, докато каймата се натроши. Отстранете излишната мазнина. Добавете останалите съставки. Гответе на слаб огън в продължение на 10 мин. Разточете втасалото брашно върху набрашнена повърхност. Нарежете на 6 еднакво големи квадрата. Разделете сместа с кaймата на 6 равни части и поставете всяка в средата на всеки квадрат тесто. Прегънете и слепете краищата с вилица. Поставете върху леко намаслена тава и оставете да втасат на топло място в продължение на 30 минути. Направете малък прорез в горната част на всяка баничка. Пече се на 180 градуса в продължение на 20 минути. Оставете да изстине. Когато изстинат намажете всяка с масло и увийте във фолио.





Виж още от категория "Говеждо месо"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта